HTML MCQ (HTML Multiple Choice Questions)

HTML MCQ
Table of Contents

Want to test your HTML knowledge I have prepared a HTML MCQ (HTML Multiple Choice Questions) for you if you think you are a HTML pro then answer all the HTML questions and test your HTML knowledge.

I have prepared more then 20 HTML multiple choice questions which you can answer you will get the answer of each question by clicking the show answer button. I hope you will enjoy this HTML MCQ.

Want more MCQ’s on different languages and fields check out our MCQ’s section here – VIEW MCQ’s PAGE.

HTML MCQ (HTML Multiple Choice Questions)

1) What is HTML Full Form

    1. Hero Text Markup Language.
    2. Hyper Text Markup Language.
    3. Hyper Tags Markup Language.
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: HTML full form is Hyper Text Markup Language.

2) what should be the first tag in any html document

    1. <HTML>
    2. <HEAD>
    3. <TITLE>
    4. <H1>

Answer:  A

Overview: <HTML> tag should be the first HTML tag in a document.

3) Which of the following tag is used create a paragraph

    1. <para>
    2. <p>
    3. <pa>
    4. <h1>

Answer:  B

Overview: <p> tag is used to create a paragraph in html.

4) Which of the following tag is used create a heading

    1. <h>
    2. <heading>
    3. <head>
    4. <h1>

Answer:  D

Overview: “<h1>” tag is used to create a heading in html

5) Which of the following tag is used to link between pages.

    1. <link>
    2. <a>
    3. <to>
    4. <go>

Answer:  B

Overview: “<a>” tag is used to link between pages in html.

6) Which of the following tag is used to insert a line-break in HTML?

    1. <break>
    2. <linebr>
    3. <br>
    4. <b>

Answer:  C

Overview: “<br>” tag is used for line breaks in html.

7) Which of the following tag is used to insert a image in html?

    1. <image>
    2. <img>
    3. <photo>
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: “<img>” tag is used to insert images in html.

8) Which of the following tag is used to insert a form in html?

    1. <form>
    2. <fm>
    3. <data>
    4. None of the above

Answer:  A

Overview: “<form>” tag is used to insert a form in html.

9) Which of the following tag is used to insert a input in html?

    1. <in>
    2. <input>
    3. <text>
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: “<input>” tag is used to insert a input in html.

10) Which of the following tag is used to insert a number input in html?

    1. <input type=”numeric”>
    2. <input type=”number”>
    3. <input type=”text”>
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: “<input type=”number”>” tag is used to insert a input in html.

11) Which of the following tag is used to insert a select input in html?

    1. <input type=”select” >
    2. <select></select>
    3. <input select=”true”>
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: “<select></select>” tag is used to insert a input in html.

12) HTML is known as the __ of a website.

    1. Body
    2. Skin
    3. Skeleton
    4. Brain

Answer:  C

Overview: HTML is known as the skeleton of a website.

13) HTML is a __ language.

    1. Programming
    2. Scripting
    3. Markup
    4. Tag

Answer:  C

Overview: HTML is a markup language.

14) Which of the following tag makes the text bold.

    1. <b>
    2. <bold>
    3. <b0>
    4. <bd>

Answer:  A

Overview: “<b>” tag is used to make text bold in HTML.

15) Which of the following tag is used to make a Unordered List.

    1. <uno>
    2. <ul>
    3. <li>
    4. <ol>

Answer:  B

Overview: “<ul>” tag is used to create a unordered list in HTML.

Theses were some of the best HTML MCQ Questions and answers I hope you liked them and you were able to answer them You can comment down if you like this HTML mcq test or quiz. I will give you the HTMl MCQ pdf to download later.

I will update this post by adding more MCQ questions so to get notified you can join our telegram channel or subscribe to our newsletter. If you want more MCQ you can check our Javascript MCQ questions and answers.

Thank you for reading, Have nice day 🙂

Share This Post
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Latest Guides & Articles