Machine Learning MCQ Questions And Answers 2021

Machine Learning MCQ
Table of Contents

Are you a machine learning engineer or learning machine learning want to test your machine learning knowledge then today I have prepared a Machine learning MCQ you can test your machine learning knowledge by answering this ML MCQ test.

I have put out more then 50 Machine learning MCQ questions and answers which you can try to answer you can find the answer of each question by clicking the show answer button. This is the best mcq on machine learning you are going to find.

So enjoy this machine learning mcq questions it will help you increase your machine learning knowledge very much I hope you will like this machine learning MCQ test. If you want a complete machine learning roadmap check this out – Machine learning roadmap 2021.

Machine Learning MCQ

1) Machine learning is a sub field of ___

    1. Web development
    2. Artificial intelligence
    3. App development
    4. Game development

Answer:  B

Overview: Machine learning is a sub field of artificial intelligence

2) Which are not the approaches of machine learning ___

    1. Reinforcement Learning
    2. Unsupervised Learning
    3. Semi-supervised Learning
    4. Natural language processing

Answer:  D

Overview: Natural language processing is not a approach of machine learning

3) who invented machine learning ___

    1. Nelson Mandela
    2. Arthur Samuel
    3. Frank Rosenblatt
    4. Geoffrey Hinton

Answer:  B

Overview: Arthur Samuel defined the term machine learning. If you choose nelson mandela I don’t know what are you doing in machine learning.

4) Who is know as the father of machine learning ___

    1. Ohn McCarthy
    2. Arthur Samuel
    3. Geoffrey Hinton
    4. Ronald Ross

Answer:  C

Overview: Geoffrey hinton is known as the father of machine learning

5) What is machine learning ___

    1. It is a type of artificial intelligence (AI) that allows software applications to become more accurate at predicting outcomes without being explicitly programmed to do so.
    2. It is a machine which is programmed to do a particular task.
    3. It is used to develop website frontend.

Answer:  A

6) Which is the best language for machine learning ___

    1. Python
    2. Javascript
    3. C++
    4. Java

Answer:  A

Overview: Python has many libraries which are required for machine learning.

7) What is linear regression used for ___

    1. It is used to predict the value of a variable based on the value of another variable.
    2. To calculate the sum of 2 numbers.
    3. To predict the value.

Answer:  A

Overview: It is used to predict the value of a variable based on the value of another variable.

8) Machine learning model which is build on sample data is known as ___

    1. Transfer data
    2. Training data
    3. Clean data
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: Machine learning model which is build on sample data is known as training data.

9) Which is not a subject of machine learning ___

    1. Mathematics
    2. Information theory
    3. Neurostatistics
    4. Optimization Control

Answer:  C

Overview: Neurostastics is not a subject of machine learning.

10) Which of the following is not a supervised learning?

    1. Naive Bayesian
    2. Linear Regression
    3. PCA
    4. Decision Tree Answer

Answer:  C

Overview: PCA is not a part of supervised learning.

11) Application of machine learning methods to large databases is called ___

    1. Web development
    2. Data mining
    3. App development
    4. Blockchain

Answer:  B

Overview: Data mining is used in large databases.

12) Output of training process in machine learning is called ___

    1. Accuracy
    2. Outcome
    3. Machine learning model
    4. None of the above

Answer:  C

Overview: Output of training process in machine learning is called Machine learning model.

13) Which of the following is the library used in machine learning?

    1. React js
    2. Tensorflow
    3. Node js
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: Tensorflow is one of the most popular library used for machine learning.

14) Tensorflow can be used to build 

    1. Text Based Applications
    2. Image Recognition
    3. Voice and sound recognition
    4. All of the above

Answer:  B

Overview: Tensorflow is one of the most popular library used for machine learning.

15) Do you need maths for machine learning

    1. Yes
    2. No

Answer:  A

Overview: Yes you need maths for machine learning you don’t need it at the beginning but if you want to go advanced then you need to know the required maths.

16) What is decision tree?

    1. It is a diagram or chart that helps determine a course of action or show a statistical probability.
    2. It is used to train algorithms that classify data or predict outcomes accurately by using labeled datasets
    3. It is a type of algorithm that learns patterns from untagged data
    4. None of the above

Answer:  A

Overview: Decision tree is a diagram or chart that helps determine a course of action or show a statistical probability.

17) What is unsupervised learning?

    1. It is a diagram or chart that helps determine a course of action or show a statistical probability.
    2. It is used to train algorithms that classify data or predict outcomes accurately by using labeled datasets
    3. It is a type of algorithm that learns patterns from untagged data and predicts a outcome
    4. None of the above

Answer:  C

Overview: Unsupervised learning is a type of algorithm that learns patterns from untagged data and predicts a outcome

18) What is Supervised learning?

    1. It is a diagram or chart that helps determine a course of action or show a statistical probability.
    2. It is used to train algorithms that classify data or predict outcomes accurately by using labeled datasets
    3. It is a type of algorithm that learns patterns from untagged data and predicts a outcome
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: Supervised learning is used to train algorithms that classify data or predict outcomes accurately by using labeled datasets

19) Which is not a library used for machine learning

    1. Pytorch
    2. Tensorflow
    3. Pandas
    4. None of the above

Answer:  D

Overview: None of the above all 3 libraries are used in machine learning.

20) Pandas library is mainly used for

    1. Web development
    2. Data analysis
    3. Game development
    4. None of the above

Answer:  B

Overview: Pandas is mainly used for data analysis

Theses were some of the Machine learning MCQ Questions and answers I hope you liked them and you were able to answer them You can comment down if you like this machine learning mcq test or quiz. I will give you the machine learning mcq pdf to download later.

I will update this post by adding more MCQ questions so to get notified you can join our telegram channel or subscribe to our newsletter. If you want more MCQ you can check our Javascript MCQ questions and answers.

Thank you for reading, Have nice day 🙂

Share This Post
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Latest Guides & Articles